NGA E PARA

kur drita end shtegun e shikimit tend
dhe mbi cipen e syrit te derdhen nje nga nje
historite e dashurive dhe malli i botes
kur sendet rreth teje s’kan me emra
forma, ngjyra, dhe parmazi i dritares
vishet nga myshku
kur fyejt e kembeve te tua
kendojne kengen e rendjeve
e ti dridhesh nga prekja
e gishtave te te ftohtit
kur kollonat e ikjes plasariten nga koha
dhe eshtrat e tua ndjejne perqafimin e shiut
kur mbi trupin tend ndjen dashurine e duarve te mija
dhe frymen e balonave.
kur ne syte e mi shikon gjithe mallin dhe vetmine e trenave
dhe ne gjoksin tim ndjen rendjen e kalit te zi.
atehere leshoje floket e tu mbi supe
dhe prit.
ka ardhur koha per tja filluar nga e para

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: